Radulović: Iza mene stoje i Vučić i Vlada Srbije

0

Paket ekonomskih mera koji je predstavio ministar finansija isti je kao i paket ekonomskih mera koje sam ja predstavio, i iza njih stoje i potpredsednik Vlade Vučić i Vlada, izjavio je večeras ministar privrede Saša Radulović.

Gostujući u emisji “Utisak nedelje” TV B92, on je naglasio da je nebitno to zbog čega nije prisustvovao sednici Vlade Srbije, na kojoj je Lazar Krstić, ministar finansija, predstavio paket ekonomskih mera za izlazak zemlje iz krize.

Dodao je i da nije usvojeno smanjenje nameta na rad, ali da se oko toga i dalje vode razgovori, kao i da je on, kao član Vlade, morao da se prikloni stavu većine u Vladi.

“Svaka mera koju predlažete nosi rizik. Imamo razliku o proceni rizika. Kojom dinamikom i koji je rizik da se mera preduzima danas, ili da se sačeka. Od 2008. do 2012. ništa nismo uradili. Pre godinu dana učinili smo fiskalnu konsolidaciju. Godinu dana kasnije nam je veći javni dug za četiri milijarde. Moja procena je da ako smanjimo namete na rad za 700 miliona evra, to znači više novih radnih mesta sledeće godine”, rekao je Radulović.

IZvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.