SNS osmenjuje funkcionere

Takođe će biti saopštena i imena direktora opštinskih javnih preduzeća.

Tada bi trebalo da bude doneta i odluka da li će protiv Vladimira Cvijana, člana Predsedništva SNS, biti pokrenut disciplinski postupak zbog „grubog kršenja stranačke discipline“. Naprednjaci podsećaju da sednicu saziva lider SNS Aleksandar Vučić, pa će tako termin održavanja sednice zavisiti od njegove zauzetosti.

Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS, kaže za Danas da Izvršni odbor SNS uveliko češlja izveštaje o radu bukvalno svih funkcionera SNS u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima na gradskom i opštinskom nivou. „Za sada možemo da kažemo da nema kršenja zakona, ali zapažamo kod nekih jednu dozu neagilnosti, ali i ulaska u kolotečinu ponašanja prethodnih vlasti“, objašnjava Nikolić i dodaje da SNS uvodi novi sistem odgovornosti za javne funkcije u Srbiji i od tog principa neće odustati.

Iako za sada nema nekih novih naznaka da će disciplinska komisija odlučivati o Vladimiru Cvijanu, Nikolić veruje da će se to dogoditi. Branislav Gašić, potpredsednik SNS, međutim, navodi za Danas da su se strasti u stranci nakon Cvijanovih optužbi na račun rukovodstva stranke i njegovog „tajnog viđanja sa Miroslavom Miškovićem, vlasnikom Delte, stišale“.

„Mnogi su postali svesni mnogih stvari. Svi smo oko toga bili jasni“, ističe Gašić, ne želeći da prejudicira mogućnost pokretanja disciplinskog postupka, jer kako kaže, ta tema nije sada aktuelna. On napominje da je bolje da se priča o jednoj veličanstvenoj svečanosti koju niko nije uspeo da organizuje u poslednjih 20 godina višestranačja. Kaže da je pred stranačkim i državnim organima mnogo važnijih obaveza od priče o Cvijanu i da se sada treba okrenuti tome.

Da su se strasti u SNS, na relaciji Vladimir Cvijan i ostatak stranke stišale, govori i Cvijanovo priznanje. On u kratkoj izjavi za Danas kaže da je logično da se sreo i razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, liderom naprednjaka, ali nije želeo da odgovori o čemu su razgovarali i kakav je ishod tog razgovora. Nije jasno da li se razgovor desio u Areni 21. oktobra na proslavi jubileja SNS, kojoj je i Cvijan prisustvovao ili možda u stranačkim prostorijama. Tek Cvijan tvrdi da se redovno čuje sa Vučićem i da je sa njim u dobrim odnosima i da ne zna zašto je to u medijima tolika fama.


Danas, B92

Pogledajte još