Džeksonova porodica traži odlaganje primene testamenta

LOS ANĐELES, 6. jula 2009. (Beta) - Porodica Majkla Džeksona zatražila je od suda da odloži primenu odredaba iz pevačevog testamenta, prema kojem će brigu o njegovoj zaostavštini voditi dvojica njegovih prijatelja i saradnika.

Džeksonovi su taj zahtev podneli kako bi imali vremena da detaljno analiziraju poslovne prilike pokojnog pevača i potražili eventualni drugi testament, izjavio je Asošijeted presu izvor blizak porodici koji je želeo da ostane anoniman. Advokat Džon Branka i muzički biznismen Džon Maklejn navedeni su u Džeksonovom testamentu iz 2002. kao njegovi izvršioci i osobe koje treba da prebace Džeksonov novac u poseban fond.

Sud je Džeksonovoj majci Ketrin dodelio neka ograničena ovlašćenja nekoliko dana posle pevačeve smrti. U sudskim dokumentima, Džeksonova ostavština procenjena je na više od 500 miliona dolara. Pevačeva majka i ljudi iz njenog okruženja žele "vreme da dalje istraže okolnosti i osobe koji su okruživali Majkla Džeksona u poslednjim danima", kazao je neimenovani izvor.

Pogledajte još