Dobila račun za struju 24 miliona!

Elektodistribucija tražila je od nje da im za utrošenu električnu energiju plati neverovatnih 24 miliona dinara, skoro sedam hiljada puta više od prosečnog računa za struju u Srbiji.

"Nisam mogla da verujem. Bezbroj puta sam iznova i iznova brojala nule, zareze i tačke. U prvom trenutku pomislila sam da račun iznosi 2.400 dinara i taman sam pomislila da sam napokon dobila realan račun, jer mesecima ogromne svote novca odvajam zs struju, ali kada sam bolje pogledala i prebrojala nule, skoro mi je pozlilo od muke", kaže Verica.

Kada je otišla do Elektrodistribucije da se žali na račun koji za mesec dana jedva napravi jedna fabrika, a ne malo domaćinstvo, službenici su joj objasnili da je najverovatnije reč o grešci i da je njen stvarni dug za tri letnja meseca, kada je potrošnja struje minimalna 106.000 dinara.

"Za mene nema velike razlike između 24 miliona i 106.000 dinara. Nemam ni jedno ni drugo. Živim sama i ne grejem se na struju. Ne znam na šta bi to trebalo da trošim struju da mi za tri meseca stigne toliki račun. Povrh svega, pre nekoliko meseci mi je i muž umro, pa je sad rešavanje ovakvih problema spalo samo na mene. Dođe mi iz kože da izletim", objašnjava ona.

U EDB-u kažu da u ovakvim slučajevima potrošači nemaju razloga za brigu.

Đurovka napominje da njen problem traje već godinu dana. Na Veričine višemesečne žalbe na visinu računa niko nije reagovao.

"Moguće je da je došlo do greške prilikom očitavanja brojila i da je zbog toga stigao tako visok račun. Dešava se da prilikom očitavanja neki broj bude pogrešno zapisan, prepisan i onda sugarađanima stignu ako visoki računi. Ali građani ne moraju da brinu jer sistem funkcioniše tako da u periodu od dva meseca registruje da nešto nije u redu sa računom i signalizira. Građani u svakom slučaju mogu da reaguju i da takve račune reklamiraju u poslovnicama elektrodistribucije", kaže Sandra Alagić iz EDB-a.

Izvor: Blic/Pressonline

Pogledajte još