Nesreća u lovu: Umesto fazana upucao prijatelja

U saopštenju se upozoravaju lovci da paze kako i u šta pucaju jer je tokom vikenda na području Policijske uprave Valjevo evidentirano pet slučajeva u kojima su lovci prijavljeni da su nepropisno koristili oružje u lovu.

"U Gornjem Crniljevu, opština Osečina, juče je prilikom odstrela divljači, lovac S. J. iz Gornjeg Crniljeva , pucajući iz lovačke puške u u fazana, povredio drugog lovca M.J. iz istog mesta", navodi valjevska policija.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, navedeno je u saopštenju.

Policija upozorava lovce da su dužni da pri rukovanju oružjem poštuju zakonske odredbe obuhvaćene Krivičnim zakonikom, Zakonom o javnom redu i miru, Zakonom o oružju i municiji, Zakonom o divljači i lovstvu, kao i druge zakonske propise koji regulišu ovu oblast.

Najavljeno je i da će policija vršiti pojačanu kontrolu primene zakonskih propisa i prema onima kojih ih ne poštuju preduzimati represivne mere u cilju sprečavanja težih posledica po građane.

Izvor: 24sata

Pogledajte još