Umro Aleksandar Tijanić

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić preminuo je večeras ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao, u Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je rekla da je Tijanić pronađen ispred ulaza u zgradu u Bulevaru Mihaila Pupina, u besvesnom stanju, oko 17.10 minuta, da je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju, ali da je bila bezuspešna.

Kako je navela, Hitna pomoć je primila poziv nešto posle 17 časova, najpre se nije znalo o kome je reč, budući da je poziv upućen za N.N. lice.

Macura u ovom trenutku nije mogla da kaže koji je uzrok smrti.

Aleksandar Tijanić rođen je 13. decembra 1949. godine u Đakovici. Živeo je u Podujevu, Prištini i Beogradu.

Tijanić je novinarsku karijeru počeo u politikinim izdanjima, NIN-u, nakon čega postaje glavni urednik časopisa Intervju. Osnovao je televiziju Politika i bio njen prvi direktor. od 1994. godine preuzima mesto direktora BK televizije.

Krajem osamdesetih je počeo da piše i za zagrebački Start i Danas, kao i za splitskuNedeljnu Dalmaciju gde se istakao svojom kolumnom En passant u kojoj je kritički komentarisao tadašnji komunistički režim, odnosno događaje u vezi sa antibirokratskom revolucijom. Objavljivao je političke kolumne u ljubljanskoj Mladini isarajevskom Oslobođenju.

Godine 1991. se vratio u Beograd gde je uređivao Sportski žurnal. Godine 1997. je pokrenuo dnevni list Građanin, koji je ubrzo nestao. Od 1998. do 1999. godine pisao je kolumnu u nedeljniku Evropljanin.

Tijanić je od 1994. do 1996. godine bio ministar informisanja u Vladi Srbije.
Generalni direktor RTS-a bio je od 2004. godine. Za generalnog direktora Javnog servisa Srbije biran je u dva mandata.

Oženjen je, ima ćerku Zaru i sina Stefana.

Izvor: NUNS , RTS

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.