Ministar: Hvala Rumuniji za pomoć oko EU i Kosova

BUKUREŠT, 6. jula 2009. (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac zahvalio je danas rumunskoj vladi na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Na konferenciji za novinare nakon razgovora sa rumunskim ministrom odbrane Mihajom Stanišoarom, Šutanovac je rekao da Srbija ima najbolje bilateralne odnose u regionu sa Rumunijom, koji su naročito snažni zbog principijelnog stava te zemlje prema problemu Kosova.

"Moderan svet počiva na međunarodnom pravu i mi smo ubeđeni da svojim principijelnim stavom to samo štitimo", rekao je Šutanovac i dodao da Srbija izuzetno ceni i podršku Rumunije za viznu liberalizaciju jer zna da je ta podrška iskrena.

Rumunski ministar je rekao da će njegova zemlja vrlo rado sa Srbijom podeliti svoja iskustva iz oblasti pridruživanje EU, Partnerstva za mir i iz oblasti učešća u mirovnim misijama i ponovio da Rumunija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Pogledajte još