Beograd: Rakovica prva dobija "Lidl"

Nemački diskontni lanac "Lidl" svoj prvi supermarket u Beogradu gradiće u Rakovici! Ovo je u ponedeljak potvrđeno u ovoj opštini. Međutim, predstavnici kompanije "Lidl" nisu želeli da komentarišu, niti da otkriju tačnu lokaciju.

- Jedina lokacija u Beogradu koju je izabrao nemački "Lidl" je na našoj teritoriji - kažu iz Odseka za informisanje Opštine Rakovica. - Pored Rakovice, "Lidl" je obezbedio još 15 lokacija i u fazi je ekspanzije na srpskom tržištu.

Kako u Rakovici objašnjavaju, ohrabrujuća je činjenica da su ovu opštinu u "Lidlu" prepoznali "ne samo kao atraktivnu lokaciju za ulaganje, već i ozbiljnu lokalnu samoupravu sposobnu da kao poslovni partner obezbedi svu neophodnu plansku dokumentaciju, kao i da olakša birokratske prepreke".

- Iz kompanije "Lidl" imamo uveravanja da će radovi na izgradnji objekta početi do kraja 2014. - kažu u opštini Rakovica.

Još ranije, iz "Lidla" je potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu. Mesecima unazad spekulisalo se o mogućim lokacijama. Navodno je prvi objekat trebalo da bude otvoren u Mirijevu, prošle godine se šuškalo da pregovaraju sa rukovodstvom kineskog tržnog centra "Belmaks" na auto-putu Beograd - Zagreb, pominjali su se i Borča, Zrenjaninski put kao opcija...

Kod odabira lokacija, u "Lidlu" vode računa da se radi o naseljenima mestima koja sa užom okolinom imaju 30.000 stanovnika. Prodajna površina je od 800 do 1.300 kvadrata, sa još 200 do 650 kvadrata za skladište i pomoćne prostorije. Po objektu imaju od 80 do 150 parking mesta.

Nedavno se pojavila informacija da će "Lidl" otvoriti supermarket u Ulici Vojislava Ilića. U pitanju je lokacija koja je pripadala preduzeću "Metal", a u kojoj je "Delta" nameravala da otvori "Maksi" supermarket. Međutim, iz "Delte" nisu hteli da komentarišu ove pretpostavke.

Izvor: Novosti

Pogledajte još