Kadetkinje Danske osvojile titulu šampiona Evrope

BEOGRAD, 5. jula 2009. (Beta) - Ženska kadetska rukometna reprezentacija Danske osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu kontinentalnog prvenstva u Nišu pobedila selekciju Rusije sa 24:23 (10:16).

Ruskinje su do 40. minuta imale osetnu prednost (20:15), ali su Dankinje od 49. do 55. minuta napravile serije i prvi put posle dužeg vremena došle do vođstva, koje su sačuvale do kraja meča.

"Bila je ovo teška utakmica, čestitam Rusiji na velikoj borbi. Mi smo se bukvalno vratili iz mrtvih, jer smo bili potpuno u 'autu' i to me čini jako ponosnim", rekao je posle utakmice selektor Danske Hajne Eriksen.

Selektor Rusije Levon Akapijan čestitao je Danskoj, koja je, po njegovim rečima, dobila "izgubljenu utakmicu".

"Mi smo planirali da dođemo do finala i to smo i uradili. Protivnik je odigrao na veoma visokom nivou, delovalo je da su već izgubili utakmicu. Ipak, smogli su snage da se vrate i na tome im se mora čestitati", kazao je on.

Reprezentacija Srbije osvojila je 12. mesto na kontinentalnom šampionatu, dok je selekciji Norveške pripala srebrna medalja.

Ceremoniji dodele medalja prisustvovala je i ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković, koja je čestitala Rukometnom savezu Srbije i Vrnjačkoj Banji i Nišu na dobroj organizaciji takmičenja.

Pogledajte još