POČINJE NBA: Majami igra za treći uzastopni prsten

Košarkaši Majamija odbranu titule počinju u jedan sat posle ponoći, po srednjeevropskom vremenu, utakmicom protiv Čikaga. Ekipa sa Floride će pokušati treći put uzastopno da osvoji šampionski prsten, što su prethodno uspeli samo Boston, Los Anđeles Lejkersi i Čikago.

Majami će ove sezone, predvođen najkorisnijim igračem lige (MVP) Lebronom Džejmsom, uz Dvejna Vejda i Krisa Boša pokušati da se plasira u četvrto uzastopno finale NBA lige, što je prethodno pošlo za rukom Lejkersima i Seltiksima.

Kladionice su objavile da je glavni konkurent Majamiju ekipa Čikaga, koja će biti pojačana posle povratka svog najboljeg igrača Derika Rouza. On je u aprilu prošle godine povredio koleno i u tim se vratio tokom pripremnih utakmica uoči početka 68. sezone u NBA ligi.

Takođe, među kandidate ubrajaju se San Antonio, Hjuston i Oklahoma, ali ne i Los Anđeles Lejkersi, pošto je neizvesno da li će se Kobi Brajant u potpunosti oporaviti od povrede ahilove tetive.

U novoj sezoni u NBA ligi igraće dvojica srpskih košarkaša - Miroslav Raduljica za Milvoki i Nemanja Nedović za Golden Stejt. Takođe, igraće i bivši košarkaši Partizana Nikola Peković za Minesotu i Jan Veseli za Vašington, kao i bivši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić, koji će nastupati za Atlantu.

Komesar NBA lige Dejvid Štern će početkom sledeće godine, posle 30 godina, napustiti tu funkciju na kojoj će ga zameniti njegov dugogodišnji pomoćnik Adam Silver.

Prvog dana u sezoni, tokom noći, igraju se tri utakmice: Orlando-Indijana, Čikago-Majami i derbi Los Anđelesa između Lejkersa i Klipersa.

Beta

Pogledajte još