Likvidirana cela porodica u Pakistanu

0

Porodica plemenskog starešine od sedam članova likvidirana je danas, kada su naoružani napadači upali u njihov dom u pokrajini Balučistan, na jugozapadu Pakistana.

Napad se dogodio pred zoru u oblasti Dera Bugti na, oko 450 kilometara od Kete lokalnoj prestonici pokrajine Balučistan, centru delatnosti separatističkih pobunjenika, islamista i sektaških ekstremista.

Doda Kan, njegova supruga, sin, snaja i troje unučadi ubijeni su u napadu” potvrdio je Abdul Džabar visoki lokalni zvaničnik i opisao da je da desetak muškaraca naoružanih automatskim puškama i drugim oružjem izašlo iz vozila, upalo u kuću i zasulo članove porodice mecima, prenela je agencija AFP.

Jedna ženska osoba iz iste porodice preživela je napada i borio se za život u lokalnoj bolnici, rekao je Džabar i dodao da su napadači pobegli posle atentata.

Pakistanski zvaničnici navode da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad i da će istraga utvrditi da li je porodica Kan likvidirana, jer je “glava porodice” podržavala vladu u Islamanadu ili je u pitanju lično neprijateljstvo.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.