Nedeljna doza balkanskog dizajna: Hoklica i stolica - inspirisan danskim dizajnom iz pedesetih

“Hoklica and Stolica” je osnovana 2012. godine u Beogradu, kao radionica za izradu ručno rađenog nameštaja od punog drveta vrhunskog kvaliteta. Pod etiketom “Hoklica and Stolica” se izrađuje vrhunski nameštaj inspirisan danskim dizajnom 50-ih godina prošloga veka, kao i autorski komadi Aleksandra Ugrešića, kao i drugih priznatih i nagrađivanih autora iz Srbije.

Pored izbora najkvalitetnijeg domaćeg drveta, takozvanih “srpskih egzota” kao što su orah, crveni brest, trešnja, šljiva, dud, kruška ili bagrem, svi ostali materijali koji se koriste u izradi nameštaja (koža, štof, okov) odlikuju se visokim kvalitetom ručno rađene završne obrade i potpuno su prirodni, uključujući i impregnaciju nameštaja koji se radi premazima ekološkim drvnim uljima i voskovima.

Pri izradi svakog pojedinačnog komada velika pažnja poklanja se likovnosti drveta i kože, kao i izboru valera i strukture ostalih materijala korišćenih u procesu izrade, stoga svaki komad nameštaja predstavlja unikat za sebe sa garancijom od deset godina za drvene sklopove, a dve godine za kožu i štofove.

Nakon kratkog predavanja Aleksandra Ugrešića, prisutni će moći da uživaju u nastupu sastava „Duo Trioritet“, koji sačinjavaju Maja Klisinski i Jovan Nikolić, iz Beograda. Sviraju i pevaju svetski prepoznatljive pop, rok, džez, latino i fado hitove. Jedinstveni su po specifičnim obradama kompozicija različitih žanrova i iznenađuju novim i originalnim zvukom „The Doors“, „Massive Attack“, Bili Ajdola... Maja Klisinski je stalni član jedne od najpoznatijih etno-muzičkih grupa na ovim prostorima „Bilja Krstić i Bistrik Orchestra“. Jovan Nikolić je gitarista, pijanista i aranžer, profesor klavira i gitare.

Pogledajte još