Cinemania 2013: Program

Publika će do 03. novembra imati priliku da pogleda 9 ostvarenja najrazličitijih žanrova, posle čega će se svi oni naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Cinemaniju zatvara komedija Lika Besona, „Malavita“ sa Robertom DeNirom i Mišel Fajfer u glavnim ulogama, u terminu od 20 časova.

Cena karata će biti 350 dinara, a filmovi će biti prikazivani u terminima od 19h i 21:30h, bez repriznih termina.

PROGRAM:

Enderova igra - 30. oktobar u 19h

Reditelj: Gavin Hood
Scenario: Gavin Hood
Uloge: Asa Butterfield
Hailee Steinfeld
Harrison Ford
Ako želimo da pobedimo vanzemaljsku pretnju potrebna nam je nova vrsta vojnika!
Fillm je rađen prema istoimenoj knjizi i prati izuzetno darovitog dečaka Endera. On će biti izabran za elitno vojno školovanje kako bi spasao svet uništen u ratu protiv vanzemaljaca. Naime, samo način na koji deca razmišljaju i reaguju može da spasi čovečanstvo.

Keri
- 30. oktobar u 21.30h

Don Džon
- 31. oktobar u 19h

Prljavo - 31. oktobar u 21.30h
U bioskopima od 14. novembra 2013.

Scenario i režija: Jon S. Baird
Uloge: James McAvoy, Jamie Bell, Imogen Poots
Žanr: komedija, krimi, drama
Studio: Lionsgate

Prepredeni Brus Robertson (Džejms Makavoj), korumpirani policajac pun predrasuda, treba da dobije unapređenje i učiniće sve da bi dobio ono što želi. Angažovan je da reši brutalno ubistvo, ali se oseća ugroženo od strane svojih kolega, uključujući Reja Lenoksa (Džejmi Bel), zbog čega Brus odlučuje da ih uništi i to pred nosom nesvesnog glavnog inspektora Tola. Dok bude okretao kolege jedne protiv drugih otimanjem njihovih žena i razotkrivanjem tajni, Brus će početi da se gubi u mreži obmana koje više ne može da kontroliše. Njegova prošlost ga sustiže, a njegova izgubljena žena, droga i sumnjičave kolege počinju da utiču na njegov zdrav razum. Pitanje je: da li može da ostane priseban dovoljno dugo da se izvuče iz tog blata?

Peti stalež - 1. novembar u 19h

Prvi stalež: Crkva/Vlada
Drugi stalež: Plemstvo/Bogata elita
Treći stalež: Građanstvo/Radnici
Četvrti stalež: Novinari/Mediji
Peti stalež: Oni kojima je cilj ostale držati pod kontrolom, od nedavno znani kao zviždači, zviždači-čuvari, građani-novinari… i WikiLeaks

Na stranicama posvećenima zaštiti zviždača 2010. je objavljena lavina američkih tajnih dokumenata, čijom je objavom počelo novo doba u području zaštite informacija najvišeg stupnja tajnosti i eksplozivnog curenja vijesti. U dramatičnom trileru temeljenom na stvarnim događajima DreamWorks Pictures donosi priču o razotkrivanju obmana i korupcije na najvišim razinama vlasti kojim je jedno internetsko ime postalo jedna od najkontroverznijih tema 21. stoljeća.
Priča počinje kad osnivač WikiLeaksa Julian Assange (Benedict Cumberbatch) s kolegom Danielom Domscheit-Bergom (Daniel Brühl) odluči postati zviždač-čuvar privilegiranih i moćnih. Stvaraju online platformu koja omogućuje zviždačima da anonimno otkrivaju tajne podatke i ukažu na mračne tajne vlasti i korporativni kriminal. Uskoro javnost doznaje više no što bi ikad objavile najveće svjetske medijske organizacije, ali kad Assange i Berg dobiju pristup većoj količini tajnih službenih dokumenata no itko dotad u američkoj povijesti, naći će se pred teškim pitanjima: prvo je koja je cijena čuvanja tajni u slobodnom društvu, a drugo je koja je cijena njihovog otkrivanja?

Zločin u ledu - 1. novembar u 21.30

Režija: Skot Volker
Uloge: Nikolas Kejdž, Džon Kjuzak, Vanesa Hadžens
Žanr: Triler

Film je baziran na istinitoj priči, o detektivu Glenu Floutu iz Aljaske (u filmu nazvan Džek Halkomb) koji je uspeo da zaustavi serijskog ubicu Roberta Hansena (Džon Kjuzak) u svojim daljim namerama. Hansen je više od trinaest godina pritajeno nalazio svoje žrtve na ulicama Enkoridža. Kada se njihov broj uvećao, detektiv Halkomb kreće u ličnu poteru, kako bi pronašao ubicu i priveo ga pravdi. U toj nameri, kao jedinog saveznika ima 17-ogodišnju Sindi Polson, koja je i sama jedva izbegla da postane žrtva Hansenovih nasilničkih pohoda.

Kapetan Filips
- 2. novembar u 19h

Plan bekstva - 2. novembar u 21.30h

Malavita - 03. novembar u 20h

Režija: Lik Beson
Uloge: Robert De Niro, Mišel Fajfer, Tomi Li Džons
Žanr: Akcija, Komedija

Nakon što su postali zaštićeni svedoci zbog cinkarenja, šef mafije i njegova porodica sele se u miran gradić u Francuskoj. I pored svih napora CIA agenta Stensfilda (Tomi Li Džons) da ih drži pod kontrolom, Fred Manconi (Robert De Niro) i njegova porodica se vrlo lako vraćaju starim navikama i razotkrijvaju svoj identitet, olakšavajući nekadašnjim pajtašima da im uđu u trag.

Pogledajte još