Nikola Mirkov v.d. generalnog direktora RTS

Upravni odbor RTS je imao čast da sarađuje sa Aleksandrom Tijanićem u nastojanju za preobražaj RTS iz državne RTV u javni servis evropske Srbije.

Zahvaljujući pre svega snazi, daru i hrabrosti Aleksandra Tijanića, danas je javni servis stub slobodnog javnog mišljenja i govora, uporište kulture pristojnosti i normalnosti ne samo u medijskom prostoru Srbije, već u celokupnom životu našeg društva.

Aleksandar Tijanić će ostati nadahnuće za sve one kojima su bliske vrednosti kojima je on posvetio život, a to su: sloboda, rodoljublje, prosvećenost, profesionalizam, hrabrost u odbrani svojih ideja, bespoštedna kritika laži i lažnih vrednosti u javnom životu Srbije.

Upravni odbor RTS smatra da je dužnost i zadatak od nacionalnog značaja da RTS nastavi putem koji je prokrčio Aleksandar Tijanić.

Zbog toga je Upravni odbor RTS, u dogovoru sa kolegijumom kuće, odlučio da iz redova najbližih Tijanićevih saradnika izabere direktora TV Beograd Nikolu Mirkova za vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a, kako bi bio obezbeđen kontinuitet borbe i rada na temeljnim vrednostima javnog nacionalnog medijskog servisa.

Izvor: RTS

Pogledajte još