Ministar prosvete: Petnica nije na prodaju

Jovanović je, govoreći o rešavanju pitanja finansiranja te ustraživačke stanice rekao da "nacionalno bogatstvo i tradicija Srbije" ne mogu da budu u ponudi za prodaju.

Pomoćnik ministra prosvete zadužen za finansija Zoran Tubić izrazio je nadu da će uskoro neophodan novac "leći na račun Petnice", podsećajući da je u poslednje četiri godine u tu istraživačku stanicu uloženo deset miliona evra.

"U narednim danima treba rešiti kako će se upotrebiti tih 28 miliona", rekao je Tubić.

Direktor Istraživačke stanice "Petnica" Vigor Majić je pozdravio napore da se reši pitanje finansiranja Petnice ističući da bi bilo nelogično da država posle uloženih deset miliona evra "nema sluha" za finansiranje aktivnosti te stanice.

Majić je podsetio da je u Petnici izgrađen i rekonstruisan prostor, koji je tri puta veći od prethodnog, da je sve urađeno po evropskim standardima, kao i da su laboratorije samo delimično opremljene.

"Stice se utisak da je da je država htela samo da uloži u sredstva za rad, ali ne i u aktivnosti i projekte same Petnice"
, kazao je Majić na sednici i dodao da oni ne veruju da je to tako, ali da je neophodno ulaganje države, jer će se na taj način privući i ostali investitori.

Pojedini mediji preneli su izjavu vlasnika Megatrend univerziteta Miće Jovanovića da je taj privatni univerzitet zainteresovan da finansira Petnicu.

Ministar prosvete je najavio da su moguća tri testa na završnom ispitu za osmake.

Izvor: 24sata

Pogledajte još