Nove optužbe detektiva: Roditelji izmislili otmicu male Medlin

Ove optužbe protiv Kejt i Gerija Mekena na sudu su iznesene već prvog dana saslušanja, na procesu koji ima za cilj da ospori objavljivanje knjige koju je napisao detektiv iz Algravea Gonsalo Armal.

Advokati ovog detektiva, koji je za nestanak ćerke osumnjičio roditelje male Mekejnova, pozvali su svedoke, mahom takođe detektive, koji potvrđuju ono što Armal navodi u knjizi.

Mekejnovima je status osumnjičenih ukinut u julu 2008, kada je javni tužilac presudio da nema dokaza protiv njih, a sada su se na sudu prvi put ponovo suočili sa čovekom koji ih je svojevremeno optužio da su iscenirali otmicu sopstvenog deteta.

Armal (50) je vodio prvobitnu istragu o nestanku male Madlen iz hotelskog apartmana u Paraja da Lus, 3. maja 2007, koji se dogodio dok su njeni roditelji sa prijateljima večerali u obližnjem tapas baru.

Armal je u međuvremenu skinut sa slučaja, koji je ostao nerešen, a 2008. objavio je knjigu “Laž ili istina”, u kojoj se tvrdi da je Medlin nastradala u apartmanu i dovode se u pitanje izjave njenih roditelja o događajima od te večeri.

Knjiga je u Portugalu postala bestseler, prodata je u više od 200.000 primeraka, prevedena je na šest jezika, a po njoj je snimljen i dokumentarni film.

Izvor: 24sata

Pogledajte još