Oboleli sportisti se osećaju dobro

BEOGRAD, 6. jula 2009. (Beta) – Dvojica sportista, učesnika Univerzijade iz Ugande i Argentine, koji su oboleli od novog grupa smešteni su na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) i osećaju se dobro, navodi se današnjem u saopštenju organizatora tog takmičenja.

Epidimiolozi su potvrdili da je reč o osobama koje su u Srbiju ušle sa virisom, ali bez razvijenih simptoma, tako da nema nikoga ko je grip dobio u samom sportskom selu.

“Potvrda dva nova slučaja oboljevanja od gripa izazvanog virusom H1N1 među sportistima na Univerzijadi u skladu je sa predviđanjima epidimiologa i epidimiološkom situacijom u zemlji i svetu“, navodi se u saopštenju Univerzijade.

Sve epidimiološke i preventivne mere koje se preduzimaju odgovaraju situaciji, a lekari ekipa sarađuju sa lekarskom službom u selu.

Osim toga, šefovi delegacija podnose svako jutro izveštaje o zdravstvenom stanju svojih sportista, pa je tako obezbeđen maksimalan uvid u zdravstveno stanje takmičara i učesnika.

“Život u selu se odvija normalno i sportisti su potpuno koncentrisani na takmičenja i sportske uspehe“, navodi se u saopštenju.

Od novog grupa u Srbiji je obolela 21 osoba.