Teška sudbina Maj Taj ratnika: Roditelji šalju decu u ring, ulažući svaku paru u njihovu pobedu (VIDEO)

Ove borbe se dešavaju na Tajlandu i to ne daleko od glavnog grada Bangkoka.

Fotograf Sandra Hojn zabeležila je ove jezive trenutke borbe i provela nekoliko dana sa decom borcima i njihovim porodicama.

“Strašno mi je bilo kada sam videla kakav se pritisak stavlja na tu decu. Ona su instrument kojim njihovi roditelji dolaze do zarade i moraju da pobede u borbi jer roditelji ulažu velike svote novca na njih. Dosta ljudi izgubi sve pare koje ima tokom jedne večeri”, rekla je Sandra.

U tajlandskoj kulturi, Maj Taji je sastavni deo života dečaka i devojčica od rane mladosti i nije neobično da kao veoma mladi učestvuju u borbama kojima prisutvuje i stotine gledalaca.

Ovo je tajlandski nacionalni sport, postoje lige i izuzetno uspešni i poznati borci koji su neka vrsta slavnih ličnosti. Svaki od ovih mladih boraca nada se da će jednog dana upravo to postati.

Većinu dece šalju roditelji iz siromašnih, ruralnih delova zemlje u trening kampove u blizini Bangkoka u nadi da će njihov sin ili kćerka uspeti da finansijski pomognu porodicu.

Borbe se prenose na televiziji i izuzetno su popularne. Ulice u gradovima i selima se isprazne kada se održava neka velika i značajna borba.

Ovaj popularni sport ima svoj koren duboko u istoriji ove zemlje i osmišljen je vekovima ranije kao način da tajlandski muškarci nauče da se odbrane bez upotrebe oružja.

Maj Taji se takođe zove i “Umetnost osam jaganjaca” ili “Nauka osam jaganjaca” pošto koristi osam delova tela kako bi izvršio udarac: ruke, laktove, kolena I stopala kod šutiranja.

I.G.

Pogledajte još