Udovičić: Neosnovane prozivke Vujoševića!

Vujošević je na konferenciji za medije pred duel sa Budiveljnikom kritikovao poresku politiku, koja, kako je naveo ne štiti sport.

On je istakao da bi ministar Vanja Udovičić "mogao da se pozabavi time, a ne da da sredstva koja su odvojena za izgradnju Partizanove hale idu na školske sale".

Ministarstvo podseća da je Vujošević više puta pozivan na sastanak, bas oko poreske politike u sportu, ali se ni na jednom nije pojavio, niti je poslao bilo kakve predloge.

"Organizovali smo i sastanak sa Poreskom upravom i ministarstvom finansija, a sve u interesu sporta. Ministarstvo itekako aktivno radi na tome kako bi se najbolja evropska iskustva poreske politike u oblasti sporta prenela i u Srbiju. Poziv gospodinu Vujoševiću da dođe u ministarstvo i dalje je otvoren jer želimo da zajedno rešavamo probleme, a ne da se neosnovano prozivamo po medijima", rečeno je u Ministarstvu omladine i sporta.

Što se tiče košarkaške dvorane, kako navode iz ministarstva, ni tu Vujošević nije u pravu.

"Zatekli smo veoma tešku situaciju jer se ništa nije radilo tri godine. Upravo je ministar Udovičić, po preuzimanju dužnosti, tu priču pokrenuo sa mrtve tačke, koja već, ponavljamo, tri godine tapka u mestu. Upravo radimo na budžetu za 2014, planiramo sredstva za narednu godinu kako bi se završile sve procedure i počelo sa izgradnjom prve faze košarkaške hale. Pozivamo sve ljude koji žele da pomognu svojim predlozima srpskom sportu da dođu u ministarstvo, samo radom možemo zajedno uspeti", poručuju iz ministarstva sporta.

Izvor: B92

Pogledajte još