Skupština nema para za putne troškove poslanika

Nedostatak para u kasi preti da ozbiljno ugrozi rad zakonodavnog doma.

Parlamentarac DS Aleksandar Senić rekao je za Novosti da mu za šest radnih dana nisu isplaćeni troškovi dolaska, a na blagajni nije ni dobio odgovor kada će dobiti novac.

"Neki govore da će problem biti rešen sledeće nedelje, a neki kažu da novca neće biti do sledeće godine, odnosno dok ne dobijemo novi budžet. Šta je tačno, ne znam, jer nam se niko nije zvanično obratio", rekao je Senić.

U Sekretarijatu republičkog parlamenta u utorak nismo mogli da dobijemo odgovor zbog čega nema novca u skupštinskoj kasi.

Da će parlamentarci iz unutrašnjosti imati problem moglo se naslutiti još sredinom oktobra, kada je na sednici Administrativnog odbora usvajan skupštinski budžet za sledeću godinu.

Tada je Bojan Đurić (LDP) skrenuo pažnju da je od 86 miliona dinara, koliko je predviđeno za troškove putovanja u zemlji tokom 2013. do tada bilo potrošeno više od 84 miliona.

Prebivalište u Beogradu ima svega stotinak poslanika Narodne skupštine, pa bi, ako se ne reši pitanje dnevnica, parlament mogao da bude paralisan.

Izvor: Blic

Pogledajte još