Facebook kupuje BlackBerry?

0

Sudbina kompanije BlackBerry je možda u rukama Marka Zakerberga. Kako saznaje "Volstrit džornal", direktori Facebooka su ovih dana u Kaliforniji ugostili predstavnike posrnulog kanadskog giganta i razgovarali o mogućem preuzimanju.

BlackBerry već neko vreme traži kupca spremnog da preuzme uzdrmanu kompaniju, koja beleži ogromne gubitke i čije su “poslednje slamke” – novi OS i linija BlackBerry telefona – brzo pukle pod pritiskom konkurencije.

Iako se pojavila informacija da je spasilac već pronađen u vidu grupe najvećih akcionara Fairfaxa, kasnije je postalo jasno da ni oni, kao ni kineski Lenovo, trenutno nisu spremni ni na šta više osim na dobro češljanje svih knjiga i nove runde razmišljanja o eventualnoj investiciji.

Volstrit džornal” navodi da nije poznato ni koliko je Facebook daleko odmakao u razmišljanju, ali ističe da je poznato da je želja Marka Zakerberga da Facebook stigne na što više telefona što je pokazao i dogovorom sa kompanijom HTC i (neuspešnim) telefonom HTC First, koji pokreće “fejsbukovani” Android.

The Verge podseća da se Kanađani nadaju da će do kraja novembra znati kakva je dalja sudbina kompanije, kao i da se pričalo da su zainteresovani i Samsung, Google, pa čak i Apple.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.