NBA: Pobede Majamija, Lejkersa i Indijane

U noći između utorka i srede odigrane su prve tri utakmice u novoj sezoni u NBA ligi, u kojoj će Majami pokušati, treći put uzastopno, da osvoji šampionski prsten.

Majami je pobedom pokvario povratak na teren košarkaša Čikaga Derika Rouza, koji je odsustvovao 18 meseci zbog teške povrede kolena. Njemu je putem Tvitera dobrodošlicu poželeo i predsednik SAD Barak Obama.

Pre utakmice, komesar NBA lige Dejvid Štern, koji će sledećeg februara posle 30 godina otići sa te funkcije, uručio je košarkašima Majamija šampionske trofeje.

Najefikasniji u ekipi Majamija bio je najkorisniji igrač iz prošle sezone (MVP) Lebron Džejms sa 17 poena, a imao je i osam asistencija i šest skokova.

Pored njega, još šestorica igrača Majamija postigla su dvocifreni broj poena, Kris Boš 16, a Šejn Batije 14, koji je za tri poena šutirao 4/4. Po 13 poena postigli su Dvejn Vejd i Mario Čalmers, a po 11 Nejt Kol i Rej Alen.

U ekipi Čikaga najefikasniji je bio Karlos Buzer sa 31 poenom i sedam skokova, Džimi Batler postigao je 20, dok je Derik Rouz igrao 34 minuta i utakmicu završio sa 12 poena i četiri asistencije.

Majami je u krajem prve i u drugoj četvrtini prelomio utakmicu, kada je serijom od 31:5 stekao prednost od 21 poena. Čikago je u završnici uspeo da smanji zaostatak na osam poena, ali je Batije "trojkom" minut i 32 sekunde pre kraja uspeo da odbije nalet protivnika i osigura pobedu.

U derbiju Los Anđelesa, Lejkersi su pobedili Kliperse sa 116:103, posle dobre igre u poslednjoj četvrtini i serije od 28:8. Pobedu Lejkersima doneli su igrači sa klupe, koji su ukupno postigli 76 poena.

Rezervni igrač Gzavije Henri bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena, dok je Džordan Farmar, takođe rezervni igrač, dodao je 16, dok je dobru partiju pružio i Pau Gasol, koji je postigao 15 poena i imao 13 skokova.

U ekipi Lejkersa nije bilo Kobija Brajanta, koji je tako propustio prvu utakmicu u novoj sezoni NBA lige prvi put od 2006. godine. On se vratio treninzima, ali se nije dovoljno oporavio od povrede ahilove tetive.

Na klupi Klipersa, koji su prošle sezone četiri puta pobedili Lejkerse, debitovao je trener Dok Rivers.

Najefikasniji u Klipersima bio je Blejk Grifin sa 19 poena, Deandre Džordan dodao je 17 poena i 11 skokova, a Kris Pol 15 poena uz 11 aisistencija.

Košarkaši Indijane pobedili su na svom terenu Orlando sa 97:87. Pejserse je do pobede predvodio Pol Džordž sa 24 poena i 16 skokova, Lens Stivenson ubacio je 19 poena, dok je Roj Hibert postigao osam poena, ali je imao 16 skokova i sedam blokada.

Endru Nikolson je sa 18 poena bio najefikasniji u Orlandu, Moris Harkles dodao je 14, a drugi "pik" na ovogodišnjem draftu Viktor Oladipo postigao je 12 poena.

Beta

Pogledajte još