Teretana na otvorenom promoviše nacionalizam

0

U parku na Konjarniku na opštini Voždovac u ponedeljak je osvanula teretana na otvorenom u kojoj se promovišu sport, zdravlje i – nacionalizam!? Teretanu je, kako piše na tabli, omladini Voždovca darovao pokret 1389.

Na tabli piše “Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam”, što je izazvalo revolt Voždovčana, koji su na Fejsbuk grupi “Zaštitimo Šumice” osudili postavljanje ove teretane.

U SNP “1389” koje je postavilo teretanu kažu da je to njihova donacija i da im nisu trebale dozvole od opštine.

Mi nismo ugrozili teritoriju opštine Vožodovac, nije posečeno nijedno drvo, niti je bilo šta izmenjeno, samo su ubačene sprave. Sledeću teretanu otvaramo ovog vikenda u Ulici Braća Jerković. Verujemo da ima negativnih komentara, ali mnogi žitelji Voždovca su nam zahvalni jer smo uradili dobru stvar za mlade – rekla je za “Blic” Nikolina Gligorić iz SNP “1389”.

U Opštini Voždovac pokušavamo da dobijemo odgovore jer nadležni koji bi trebalo da ih daju trenutno nisu tu. Takođe, očekujemo odgovore i iz uprave Grada.

Evo nekih od komentara na Fejsbuku grupe “Zaštitimo Šumice”:

“Kod ovakvih pojava, uvek se setim da je i Hitler bio nepušač, podržavao zdrav život i sport i porodične vrednosti.”

“Ovu tablu treba skloniti. Ovo je ulaz fasizma na mala vrata.”

“E svasta, ne mogu da verujem da pojedinci veruju da je ovo nesto pozitivno. Hajde sada svi na rekreaciju, pa posle da glasate za one koji su nesto “dobro” ucinili za nas kraj. Ko nema u glavi, ima u nogama”

Ipak, ima i onih koji se ne slažu sa porukom, ali smatraju da je dobro što su barem dobili sprave za vežbanje:

“Ovo nije decje igraliste vec vezbaliste za odrasle, ljudi nece dolaziti zbog sporne table i da jacaju nacionalizam vec da vezbaju, samo neka grade ovakve parkove koja god da je stranka, kompanija ili pokret u pitanju, bilo je mnogo spornih projekata i investicija u ovoj zemlji da bi se oko jedne table digla tolika buka…”

“Tabla ce biti u grafitima za 2 dana, nista se nece videti… Park ostaje, sredice sumice… ne vidim prob… koga zabole sta pise, i onako retko ko cita a jos manje se cima”

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.