Zašto ne mršavite? Postoji 7 razloga za to

VILJUŠKA, KAŠIKA, NOŽ

Koliko ćete jesti zavisi i od pribora koji koristite. Najnovije studije pokazuju da ako sipate hvataljkama za hranu- ješćete 30 odsto manje. Samim tim lakše ćete gubiti kilograme.

PIJETE PREVIŠE, A TEČNOST SE BROJI

Računajte i "tečne kalorije". Ako pijete gazirano, zaslađene sokove- to je kao da ste imali obrok.
Najbolje je da stalno pijete samo vodu ako želite da smršate- kaže Felicija Stoler, dijetetičar. Alkohol se takođe ne preporučuje, goji sam po sebi, a često uz vino ili pivo grickate potpuno isprazne kalorije.

PREVIŠE ZASLAĐENOG JOGURTA

Većina voćnih jogurta, kao i namrinica za koje biste na prvi utisak rekli da su zdrave- pretrpano je fruktozom. Ali, za razliku od drugih zaslađivača, ovaj mozgu ne šalje poruku da ste siti, pa jedete više nego što vam je potrebno.

OMILJENI TIM GUBI

Velike su šanse da počnete da se prejedate ili pojedete više nego što ste planirali ako gledate utakmicu u kojoj vaš tim gubi. Ovo je rezultat francuske studije iz 2013.

PREVIŠE ŽITARICA

Za doručak treba da pojedete porciju muslija- to je dve trećine šolje žitarica, a ne činija koju potpm napunite mlekom ili jogurtom. I od takvog doručka možete imati zastoj u gubljenju kilograma.

ZABRANJENE NAMIRNICE

Najbolje su "mešovite" dijete koje ne isključuju ni jednu grupu namirnica. Ako sebi zabranite ugljene hidrate, kada ih budete jeli sledeći put sigurno ćete se prejesti.

NARUČUJETE SA JELOVNIKA

Mislite da je dovoljno da preskočite pomfrit uz restoransku porciju? Varate se. Zapravo restoranske porcije su mnogo veće od onih koje treba da imate dok mršavite, pa se radije opredelite za pola porcije kada jedete van kuće.

Izvor: Blic

Pogledajte još