Renovirano odeljenje za bebe u Narodnom frontu

0

U GAK Narodni front u Beogradu danas je otvoreno Odeljenje neonatološke intezivne nege koje će zbrinuti oko 12 odsto prevremeno rođenih beba u toj klinici.

Kompanija “Nordeus” izdvojila je 20 miliona dinara za medicinske aparate, a Ministarstvo zdravlja Srbije izdvojilo je sredstva za renoviranje prostora.

Otvaranjem Odeljenja neonatološke intezivne nege prevremeno rođene bebe u Narodnom frontu neće slati na negu u druge klinike i institute.

U porodilištu Narodni front godišnje se rodi 10 odsto sve dece rođene u Srbiji, a oko 18 odsto novorođenčadi zahteva specijalne mere zbrinjavanja i lečenje.

Ministarka zdravlja Slavica Djukić Dejanović izjavila je da Narodni front spada u red najrenomiranijih ustanova zdravstvenog sistema u Srbiji.

“Između 6.500 i 7.000 beba se rodi svake godine u ovoj instituciji, koja je i baza Medicinskog fakulteta”
, rekla je ministarka i dodala da se u Narodnom frontu godišnje obavi 30.000 ambulantnih pregleda i 16.000 hospitalnih intervencija.

Među opremom koja je donirana porodilištu su i sistem centralnog napajanja medicinskim gasovima i mrežnim napajanjem, sedam infuzionih pumpi, sedam pacijent monitora, tri transkutana bilirubinometra i dva topla kreveta.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.