EkonomIsta: Vlada slabo radi na privlačenju investitora

BEOGRAD, 7. jula 2009. (Beta) - Vlada Srbije nedovoljno radi na privlačenju investitora i za taj deo posla je zaslužila lošu ocenu, izjavio je direktor kompanije za investiciono savetovanje Citadel Milutin Nikolić.

"Sadašnja vlada je manje agresivna u privlačenju stranih, ali i domaćih investitora, i za to ekonomska kriza ne može biti opravdanje", rekao je Nikolić agenciji Beta povodom godišnjice rada vlade.

On je naveo da je zbog ekonomske krize smanjeno interesovanje investitora za Srbiju, ali da zemlju i dalje posećuje veliki broj predstavnika stranih kompanija.

"Citadel, koji je bio savetnik u velikom broju privatizacija u Srbiji, dovodi veliki broj investitora na ovo tržište, ali u tome u Vladi nema dovoljno jakog saveznika", naglasio je Nikolić.

Vlada, prema njegovim rečima, ne čini dovoljno da privatižuje što više preduzeća i ohrabri investitore da je njihov dugoročni interes da ulažu u Srbiji.

"Bilo bi dobro da ekonomska kriza za vladu bude podsticaj da više radi u toj oblasti, jer je to ključ za razvoj Srbije na srednji rok", preporučio je Nikilić.

vuk/dar

Pogledajte još