Kal Pen u Beloj kući

VAŠINGTON, 7. jula 2009. (Beta) - Američki glumac i jedan od junaka serije "Doktor Haus" Kal Pen od ponedeljka radi u Beloj kući, u kancelariji za odnose s javnošću u kojoj će voditi brigu o interesima pripadnika azijskih manjinskih grupa u SAD.

Pen, koji je indijskog porekla, napraviće pauzu u glumačkom poslu i radiće kao zamenik direktora kancelarije za odnose s javnošću. Njegov zadatak biće da uspostavi vezu između američkog predsednika Baraka Obame i azijsko-američkih i pacifičkih zajednica u SAD, kao i umetničkih grupa.

Pored serije "Doktor Haus", Pen je poznat iz filmova "Harold & Kumar Go to White Castle" i "Harold and Kumar Escape from Guantanamo Bay". Glumac, koji je podržao Obamu tokom predizborne kampanje, kazao je da njegov novi posao ni na koji način nije povezan sa njegovim glumačkim zanatom. "Očekujem da se prema meni ponašaju kao prema svakom drugom zaposlenom", kazao je novinarima 31-godišnji Pen, prenose svetske agencije. Dok bude radio za Obaminu administraciju, glumac će koristiti svoje pravo ime Kalpen Modi.

Pogledajte još