Miss Srbije Jelena Marković

U prepunom Centru "Sava", u organizaciji kompanije Miss Yu, održan je izbor za „Miss Srbije 2009“. U fer i poštenoj igri, pobedila je najbolja - karatistkinja Jelena Marković, čija je želja da se u budućnosti bavi novinarstvom.

Nakon dva ipo sata programa, devojke su kupaće kostime zamenile svečanim dugim haljinama. A žiri je nakon napornih pregovora proglasio „Mis šarma“, osamnaestogodišnju Kruševljanku Tamaru Lazić. Titulom „Mis fotogeničnosti“ okitila se Dijana Milojković iz Ćuprije, koja kako kaže mnogo voli da putuje. Laskavu lentu „Mis Srbije za Mis Universe“ dobila je Lidija Kocić, koja govori grčki, francuski i engleski jezik.

Ono što se ovoga puta razlikovalo od prethodnih je to što je izbor bio posvećen Univerzijadi, tačnije promociji sporta i sportista koji su postigli vrhunske uspehe u zemlji i svetu. Dok je uzor devojkama ove godine, niko drugi nego upravo naša najuspešnija teniserka Ana Ivanović.

Kao i prošle godine, za ovaj spektakl režija je poverena Vladimiru Aleksiću, a scenario Vesni de Vinči. Tako da je sve izgledalo kao jedna prava fer utakmica u kojoj je učestvovalo 27 takmičarki iz svih krajeva Srbije. Pored brojnih srpskih zastavica, publika je bila poprilično bučna navijajući za svoju devojku. Interesantno je da su se kao specijalni gosti pojavili vrhunski sportisti Srbije i bivše Jugoslavije koji su se okupili prvi put posle mnogo godina i to u saradnji sa Olimpijskim komitetom (Mima Jaušovec, Božana Ostojić, Alisa Marić, Vera Nikolić, Tanja Petrović, Vera Jeftimijades …).

Dok je žiri u sastavu T.J. Walker (profesor PR-a i savetnik Obame i Donalda Trampa), Miroslav Cerar (proslavljeni šampion bivše Jugoslavije u gimnastici), Federico Pignatelli (vlasnik najvećeg njujorškog studija za snimanje TV spotova i naslovnih strana „Piers 59“), Miroslav Lazanski (novinar i vojni komentator) i Vesna de Vinča, ocenjivao, publika je uživala u muzičkom programu. 

Iako nije htela da se slika na crvenom tepihu, krijući lice rukama, Leontina je otpevala svoju pobedničku pesmu sa nedavno održanog festivala „Takve ne prave“. Pesmu „Cipela“ koja nas i nije nešto naručito predstavila u Moskvi na Evroviziji izveo je Marko Kon. Mlađana crnogorka Milena Vučić otpevala je svoj hit „Luče“, dok su pesmu „Možda baš ti „ otpevali Indira Radić i Ivan Plavšić.

Mnoge poznate ličnosti prisustvovale su izboru, među kojima ministarka sporta Snežana Marković-Samardžić, ministar za dijasporu Srđan Srećković, ministar policije Ivica Dačić, Ivan Bekjarev, Cakana, Dragana del Monako, Vjera Mujović...... 

Tekst: Jelena Antonijević 
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još