Silađi: Nateran sam da plivam na Univerzijadi

BEOGRAD, 6. juna 2009. (Beta) - Član plivačke reprezentacije Srbije Čaba Silađi istakao je da je primoran da se takmiči na Univerzijadi u Beogradu, iako za to i nema pravo, pošto nije student.

Silađi je bio besan posle trke na 100 metara prsno u kojoj je zauzeo peto mesto, iako je rezultat od minut i 0,02 sekunde njegov drugi najbolji u karijeri.

"Stigao me je umor posle Mediteranskih igara... Nisam navikao na ovaj ritam i sigurno mi Univerzijada neće koristiti u pripremama za Svetsko prvenstvo. Osećao sam se kao klinac koji treba da pobedi velikane", istakao je Silađi, a preneo dnevnik "Sport".

"Svakako da ovo nije dobra uvertira (za SP), ali za to nisam kriv ni ja ni moj trener, već ljudi koji su me naterali da plivam u Beogradu. Ne znam o kome se radi. Znamo samo da smo se trener i ja protivili učešću na Univerzijadi, ali smo obavešteni da moram da plivam", naglasio je Silađi.

Pravo da se takmiči na Univerzijadi, po sopstvenom priznanju, nije imao ni Silađijev kolega iz plivačke reprezentacije Ivan Lenđer, koji je juče osvojio šesto mesto u finalu na 50 metara leptir

Pogledajte još