Prijava protiv 10 osiguravajućih kuća

BEOGRAD, 7. jula 2009. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji podnela je prekršajne prijave protiv 10 osiguravajućih kuća zbog narušavanja konkurencije načinom obračuna kasko osiguranja vozila.

Osiguravajuće kuće su prihvatile preporuke Udruženja osiguravača iz juna 2008. da umesto obračuna i naplate premije kasko osiguranja unapred za ceo višegodišnji period primenjuju stari, godišnji obračun, čime su sklopile zabranjen sporazum, ističe se u saopštenju.

Savet Komisije je utvrdio da se tom odlukom Udruženja osiguravača određuju uslovi trgovine, a time i prodajna cena usluga u oblasti osiguranja, što predstavlja sporazum koji je po Zakonu o zaštiti konkurencije zabranjen i ništav.

Rešenjem Saveta Komisije za zaštitu konkurenjcije donetom 19. juna ove godine utvrđeno je da su zabranjeni sporazum zaključili Dunav osiguranje, DDOR "Novi Sad", Delta Đenerali osiguranje (Generali), Milenijum osiguranje, "Takovo", "Triglav Kopaonik", AMS osiguranje, Viner štediše (Wiener Staditsće) i Globos osiguranje.

Pogledajte još