Dačić: Za nas ključno pitanje pozicioniranje Srbije

"Zašto? Zato što taj posao nisu radile naše firme, ili su ga radile po dampinškim cenama, da bi lakše dobile poslove", rekao je Dačić u Skupštini Srbije i dodao da od tog čitavog aranžmana, osim izgrađenih objekata i kredita koje moramo da otplaćujemo, domaća privreda nije imala nikakve koristi.

Odgovarajući na poslanička pitanja, Dačić je ocenio da "ekonomske mere vlade za oporavak privrede neće imati velikog uspeha ukoliko se budu bazirale samo na štednji", i ukazao da te mere treba da podstaknu i rast realnog sektora.

Kada je reč o privlačenju stranih investicija, Dačić smatra da njihov dolazak u Srbiju u većem obimu zavisi od političke stabilnosti i utiska koji Srbija ostavlja u međunarodnim poslovnim krugovima.

"Zato je za nas ključno pitanje pozicioniranje Srbije, imidž Srbije, da li Srbija predstavlja neki faktor ili ne u međunarodnim odnosima i, ako želite iskren odgovor, mislim da smo tek na početku jednog potpuno drugačijeg pozicioniranja od onog koje je bilo u proteklih nekoliko decenija", kazao je Dačić i dodao da vlada mora više da radi na podsticanju domaćih investicija.

Blic

Pogledajte još