Novosti saznaju - Ništa od saveza DS i LDP

Predsedništvo DS u četvrtak je potvrdilo stav lidera Dragana Đilasa o tome da je predlog Čedomira Jovanovića o stvaranju zajedničke stranke - neprihvatljiv.

U taboru DS očekuju da se u daljim razgovorima sa LDP, koje će voditi Borislav Stefanović i Bojan Đurić, razjasni šta je tačno vizija i ideja liberala o zajedničkoj saradnji.

Kako saznaju "Novosti", vrh demokrata zaključio je da je platforma koju im je prvobitno podneo LDP, u suprotnosti sa predlogom koji je Jovanović stavio na sto na drugom sastanku sa Đilasom. U Krunskoj smatraju da je iznenadni zaokret "čedista" posledica sastanka njihovog lidera sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i da je predlog o ujedinjavanju samo izgovor da bi se LDP okrenuo saradnji sa naprednjacima, pišu Novosti.

Da su razgovori dve stranke definitivno zapali u ćorsokak, postalo je jasno još u četvrtak ujutru, kada su liberali predali samostalnu listu za izbore na Voždovcu.

Jovanović je tom prilikom dodatno zaoštrio odnose sa DS:

"Niko demokratama nije predložio političku saradnju koja bi se završila stvaranjem nove partije da bi neko nekome šefovao. DS se raspada, mrcvari i sebe i nas i zato im poručujem - ako želite da radite sa LDP, hajde da to bude ozbiljan posao".

Nosilac liste LDP za Voždovac je Nataša Đurić, dok će kandidate demokrata za odbornike predvoditi Vladimir Todorić.

Izvori "Novosti" iz DS još dodaju da su lokalni odbori još pre mesec dana odlučili o zajedničkom izlasku na izbore na Voždovcu, ali LDP se predomislio.

Izvor: B92, Novosti

Pogledajte još