Džajić: Pitanje je šta bi nam donele promene

"Kod nas se uvek očekuju neke promene, a pitanje je šta bi one donele. Izvršićemo ih kad mi smatramo da treba, a ne kada javnost postavi to pitanje. Sada smo smatrali da nema potrebe za promenema, bliži se kraj jesenjeg dela sezone, pa ćemo tada moći mirno da analiziramo situaciju", rekao je Džajić gostujući na televiziji B92.

Crveno-beli su 25. oktobra održali skupštinu kluba na kojoj je saopšten ukupan iznos duga, ali nije došlo do promena u delu rukovodstva, iako je bilo određenih indicija. Prema Džajićevim rečima, to je bila redovna skupština, na kojoj je prikazano trenutno stanje u klubu.

Predsednik crveno-belih negirao je da ima mali uticaj na dešavanja u klubu.
"Pogrešio sam jer sam dozvolio da se urade neke stvari, Više toga neće biti. To je, uostalom, dogovor sa sednice UO. Tome ću pokloniti više pažnje u narednom prelaznom roku na zimu. Dozvolio sam nekim ljudima da komentarišu određena događanja u klubu. Desile su se neke stvari koje nisu na nivou Zvezde. Mislim da se to više neće ponavljati", poručio je on.

Džajić je ponovio da dug Zvezde iznosi između 44 i 45 miliona evra.
"To je zatečeno stanje, živimo sa tim problemom. Nije lako raditi u Zvezdi uz taj pritisak, stalne zahteve zaposlenih, igrača... Teško da možemo da se oslonimo na državu. Malo se preteruje i sa tim. Zašto neko ne bi mogao da bude u klubu, bez obzira da li je ministar. Ako je neko očekivao da Zvezda sredi dug za 10 meseci, potreban plan i program od četiri ili pet godina. On postoji. Osim ako naravno, Zvezda ne krene u drugom pravcu, tu mislim na privatizaciju", istakao je prvi čovek crveno-belih.

On je naveo i da je važno da se eventualni nesporazumi i nesuglasice rešavaju unutar kluba. Džajić se osvrnuo i na situaciju posle poraza od Voždovca, kada su navijači tražili od igrača da skinu dresove.
"Činjenica je i da šest godina nismo bili prvaci, a to smeta navijačima. Ja nisam učestvovao u radu kluba tokom pomenutog perioda, a tada su se dešavale neke stvari koje nisu mogle da zadovolje navijače. Imali smo sastanak sa navijačima, nije im bio cilj da skinu dresove. Dešavaju se takve i još gore situacije i u drugim klubovima", kazao je Džajić.

On je dodao da mora da se razjasni i da li su navijači tražili da igrači skinu dresove nezadovoljni utakmicom. ili da im ih poklone.
"Zvezda može da igra mnogo bolje. Imamo kvalitet, ali smo loše startovali. Doveli smo veliki broj igrača, još nisu na očekivanom nivou. Važno je da izdržimo do kraja jeseni, pa da na proleće budemo u situaciju da osvojimo prvo mesto. Verujem da će situacija biti povoljnija posle zimskog prelaznog roka", ocenio je on.

Crveno-beli trenutno zaostaju četiri boda za vodećim Partizanom, a u subotu ih očekuje "večiti derbi".
"Derbi je kao i svaki drugi, vrlo bitan za navijače. Ako Zvezda pobedi, to će nam puno značiti. Ne volim da prognoziram, ali neka Zvezda pobedi", zaključio je Džajić.

Predstojeći "večiti" fudbalski derbi igra se u subotu od 18 sati na stadionu Crvene zvezde.

Izvor: B92

Pogledajte još