Tomislav Jovanović: Neko će morati u zatvor zbog trovanja đaka

"Ili ja ili onaj ko je otrovao decu, to moramo da isteramo do kraja", poručio je ministar Jovanović na sednici Republičkog odbora Sindikata obrazovanja Srbije i naveo da je nedopustivo što u 21. veku imamo decu otrovanu u školama.

Jovanovićev pomoćnik Ljubiša Antonijević ubedjen je da će javnost saznati ko je kriv za trovanje hranom školske dece, navodeći da je prethodnih dana pomoć zatražilo 246 učenika nižeg osnovnoškolskog uzrasta.

"Saznaćemo sigurno ko je kriv"
, rekao je Antonijević jutros RTS-u, smatrajući da svi u lancu - proizvodjač, ali i oni koji se brinu o kontroli hrane, treba da budu procesuirani.

Kako je naveo, prema informacijama Gradskog zavoda za javno zdravlje, 246 učenika je pre dva dana zatražilo pomoć nakon trovanja hranom u 12 škola, uključujući i dve privatne.

"Državne institucije postoje, ali očigledno ne rade svoj posao"
, rekao je Antonijević i naveo da se još ne zna da li je zaraza dece potekla od prljavih ruku, posudja, tokom distribucije hrane...

On smatra da ništa nećemo postići ako se ne sprovede nijedna kazna.

"Mora neko biti kažnjen, jer je ovo što su preživela deca i roditelji nedopustivo", rekao je Antonijević.

Sanitarni inspektori su zatvorili kuhinju u restoranu "Zlatna varoš", koji je snabdevao škole hranom od koje su se otrovala deca u produženom boravku.

Izvor: Blic

Pogledajte još