Stojanović: Odgovorno i strpljivo protiv Partizana

"Ovo će biti specifična utakmica iz više uglova. Treba da uđemo mirno, disciplinovano, odgovorno, hladnih glava i strpljivo. Očekujem maksimum od svojih igrača", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Fudbaleri Zvezde i Partizana sutra od 18 sati na stadionu u Ljutice Bogdana igraju 145. "večiti" derbi, u sklopu 11. kola Super lige Srbije.

Zvezda protiv Partizana zbog povrede neće moći da računa na Aleksandra Kovačevića, dok je nastup Miloša Ninkovića još neizvestan.

"Znaćemo za Ninkovića posle današnjeg treninga, a Kovačević sigurno neće igrati. Ostali su relativno zdravi i spremni, ima sitnih povreda, ali ne te prirode da se propusti ovakva utakmica", kazao je Stojanović.

On je naveo da od Ninkovića zavisi kako će izgledati startna postava Zvezde, jer "njegov izostanak povlači dve ili tri moguće rotacije".

Stojanović je rekao da se nada da će napadač Abiola Dauda zadržati formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme, ali da igru ne treba bazirati na jednom igraču.

"Naša najveća snaga bi trebalo da bude organizovana igra iz koje pravimo opasne akcije", rekao je Stojanović.

Kao najopasnije igrače Partizana, trener Zvezde naveo je Miloša Jojića i Andriju Živkovića.

"Postoji dosta igrača Partizana na koje moramo da obratimo pažnju, a najviše se ističu Živković i Jojić. U poslednje vreme dobar je i Nikola Ninković, a uvek su prisutni Saša Ilić i Erik Đemba Đemba. Tu je i Vladimir Volkov, koji uvek vreba iz drugog plana", rekao je trener Zvezde.

Beogradski mediji preneli su da će fudbalerima Zvezde danas biti uplaćen deo zarada. Stojanović je rekao da je novac uvek dobrodošao, ali da to igračima ne bi trebalo da bude dodatni motiv protiv Partizana.

"Kada novca nema neko vreme, on je svaki put dobrodošao, ali u ovakvoj utakmici to ne treba da bude dodatni stimulans. U sutrašnjoj utakmici je mnogo toga više u igri od novca", rekao je trener
crveno-belih.

Stojanović je istakao da će predstojeći "večiti" derbi biti "možda i najvažnija utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri".

Beta

Pogledajte još