Promocija CD-a A3

Promocija CD-a sa muzikom iz filma ”A3 – Rock ‘n’ Roll uzvraća udarac” održana je u restoranu ”Roadstar”

U zadimljenom restoranu mogli smo da vidimo ekipu koja je sa puno strpljenja pozirala fotoreporterima i kamermanima. Najviše pažnje privlačili su Kornelije Kovač i njegova ćerka Kristina, Uroš Đurić i Seka Aleksić. Na velikom platnu smo gledali visokobudžetne spotove pesama sa CD-a. Svakako najsmešnija i najzanimljivija bila je pesma ”Splavovi” koju izvodi Boris Milivojević, a koja je urađena kao parodija na narodnjake i bogataški život.

Scenario za film su radili Srđan Dragojević i Dimitrije Vojnov (po priči ”Dan kada je crko Marshall” – Srđana Dragojevića), a režiju Petar Pašić. Sve pesme za soundtrack komponovao je Igor Perović, a tekstove je pisao Srđan Dragojević osim za numeru “Jasmina” za koju je Igor pisao muziku i tekst, kao i “Posteljina” u kojoj tekst potpisuje Srđan Dragojević a muziku Damir Martinović Mrle (grupa ”Let 3”).

Pored komponovane muzike, na CD-u su se našle i pesme koje su takođe svoju primenu našle u filmu. Reč je o numerama “Es geht darum” sastava Lollobrigida i “Bakuta” grupe Euforia. Pesma “Anđeli nas zovu da im skinemo krila”, grupe Animatori, nalazi se na CD-u u originalnoj, ali i u obrađenoj verziji. Obradu je za potrebe filma uradila grupa Negativ.

O večitom rivalstvu ”narodnjaka i rokera”, kako na albumu i filmu, tako i u stvarnom životu, može da se zaključi i iz naziva pesama: ”Splavovi”, ”Slava, kola, lova”, ”Alfa romeo”, dok se sa druge strane nalaze ”Jasmina”, ”Anđeli nas zovu da im skinemo krila”, ”Duel”…

Nada Veljković

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.