Umro teniser Matje Monkur

PARIZ, 7. jula 2009. (Beta-AP) - Francuski teniser Matje Monkur umro je u 25. godini, saopštio je Teniski savez Francuske.

Monkur je umro tokom noći, ali uzrok smrti još nije poznat.

"Sa velikim žaljenjem smo primili vest o iznenadnoj smrti Matjea Monkura. Matje je bio mladić sa dosta entuzijazma i strasti, vrlo drag i cenjen zbog ljubaznosti i prijatnosti", navodi se u saopštenju Saveza.

Franuski mediji ranije su preneli da je 119. tenisera sveta pronašla njegova devojka na stepeništu zgrade u kojoj je živeo. Monkur je juče počeo da služi petonedeljnu suspenziju kojom je kažnjen zbog klađenja na teniske mečeve. On je kažnjen u maju, a morao je da plati i 12.000 dolara.

Montkur je juče počeo da služi petonedeljnu suspenziju kojom je kažnjen zbog klađenja na teniske mečeve. On je kažnjen u maju, a morao je da plati i 12.000 dolara.

Francuski teniser se tokom Rolan Garosa požalio da je kazna prestroga rekavši da nikad na neki meč nije uložio više od tri dolara. Tvrdio je i da se nikada nije kladio na svoj meč, što je potvrdila i Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP).

Sud za arbitražu u sportu je objavio da je Montkur na 36 mečeva na koje se kladio zaradio 192 dolara. Prvobitna kazna od osam nedelja suspenzije potom mu je ublažena.

Pogledajte još