Čari jutarnjeg seksa

Većina parova praktikuje seks između 23 sata i 1 sat ujutro. Međutim, jutarnji seks daće više koristi vašem telu i duši. Pozitivna stvar je i što jutarnji seks postiče intimnost i emocionalnu bliskost na početku dana, a osim toga popravlja raspoloženje zbog povećanog nivoa serotonina, hormona sreće.

Lepši ten i jača kosa

Orgazam tokom jutarnjeg seksa povećaće nivo estrogena u krvi, zbog čega dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjenja nivoa testosterona, što povoljno deluje na vašu kožu i kosu.

Povećana plodnost

Dokazano je kako učestali jutarnji seks poboljšava kvalitet sperme i povećava plodnost kod žena, što povećava šanse za oplodnju.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti

Studija na Sveučilištu u Belfastu pokazala je kako jutarnji seks deluje na zdravlje srca i krvnih sudova, posebno kod muškaraca. Jutarnji seks je dobra vežba, a osim toga i smanjuje razine kortizola, hormona stresa, koji inače povećava rizik nastanka inarkta.

Jačanje imuniteta

Za vreme jutarnjeg seksa najveća je produkcija imunoglobulina A, a to su antitiela koja organizam štite od infekcija. Ljudi koji redovno praktikuju jutarnji seks imaju i do 30 odsosto više nivoa imunoglobulina A u krvi.


Index.hr

Pogledajte još