Žene sa velikim zadnjicama su inteligentnije i zdravije!

Naučnici sa Univerziteta Oksford otkrili da su žene sa zadnjicama većim od proseka inteligentnije i otpornije na hronične bolesti.

Dame sa izraženijim oblinama ispod leđa imaju niži nivo holesterola i uspešnije proizvode hormone koji kontrolišu nivo šećera. Upravo zbog toga, ove dame imaju manje šanse da obole od dijabetesa ili srčanih problema.

Veća guza znači da imate i višak omega 3 masti, za koje je dokazano da su katalizatori moždanog razvoja. Pritom, deca čije mame imaju oblije pozadine su inteligentnija od dece čije su majke mršavice. Naučni tim je analizirao podatke prikupljene od 16.000 žena.

Profesor Konstantin Manopulos, vođa studije na Oksfordu, zaključio je da žene sa više sala na zadnjici imaju manji nivo holesterola i glukoze u organizmu. Takođe, one imaju veći nivo leptina, hormona odgovornog za regulisanje telesne težine i dinopektina, hormona koji ima antiinflamatorno dejsto, a deluje zaštitno i prema vaskularnom sistemu.

Slične studije izvedene na univerzitetima u Kaliforniji i Pitsburgu su pokazale da zene sa većim zadnjicama, širim kukovima i užim strukom žive duže.


Kurir

Pogledajte još