ČOLA SE MODERNIZOVAO: Peva tehno!

Najveće iznenađenje za Čolinu publiku, ali i za sve koji su album preslušali jeste pesma „Šok“. Ona je urađena u modernom tehno trens aranžmanu, a očigledno namenjena najmlađoj generaciji publike.

"Uvek sam voleo da na albumima uradim i poneki muzički eksperiment. „Šok“ je baš takva pesma, koja pomera granice kada je u pitanju moj repertoar. Zato i volim što se nalazi na ovom albumu. Više od pola godine radim sa saradnicima na ovom albumu i on je konačno spreman da izađe pred publiku. Ljudi koji vole moju muziku neće biti razočarani", rekao je raspoloženi Čola.

Najveći broj pesama na albumu komponovao je upravo on, a većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković. Kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva, Antonija Šola - „Što ti dadoh“ i Bruno Kovačić - „Samo pričaj“, i Maja Sar iz Sarajeva s pesmom „Zar se nismo shvatili“. Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Uvodna pesma „Esma“ je u dobro poznatom Čolinom fazonu, pop numera sa etno elementima, poput numere „Okano“, u koju se aktivno uključuju i ženski vokali. Bajaga je skrojio atraktivan tekst na refren o Esmi koji je Čola pevušio, još dok je komponovao pesmu. Sledeća numera koja je i naslovna na albumu, „Vatra i barut“, ima zapaljiv latino ritam i veseo refren, koji odmah ovu pesmu izdvaja kao veliki hit u regionu.

Kao što je i najavio, nekoliko pesama ima u svojoj osnovi sevdalinke."Kada sam počeo da komponujem muziku za ovaj album, bio sam inspirisan velikim pesmama soul i pop muzike. To je žanr iz kojeg sam ja kao pevač ponikao. Obožavam sevdalinke i te neke male doze orijentalno arapskih trilera, pa se i te primese mogu osetiti u novim pesmama", rekao nam je Čola.

CD „Vatra i barut“ u prodaji se očekuje u drugoj polovini novembra. Koncertne promocije održaće u okviru svoje evropske turneje. Zdravko Čolić će narednih dana nastupiti u Štutgartu (2. novembra), Cirihu (16. novembra), Minhenu (23. novembra) i u Beču (7. decembra).

Kurir

Pogledajte još