EVROLIGA: Zvezda pala u produžetku

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Blejk Šilb sa 19, Čarls Dženkins sa 17 i Jaka Blažič sa 14 poena.

Panatinaikos je predvodio Nikos Papas sa 22 poena.

Zvezda je na poluvremenu vodila sa 15 poena razlike, ali je Panatinaikos u drugom zaigrao bolje, smanjio prednost, da bi pred kraj regularnog dela poveo. Domaći tim je do produžetka doveo Šilb, ali je grčki tim u nastavku pokazao iskustvo.

Zvezda sledeće nedelje ide u goste Laboral Kući, a Panatinaikos dočekuje Lokomotivu Kubanj.

Panatinaikos je bolje počeo zahvaljujući iskusnom Majku Batistu, koji je postigao prvih osam poena za svoj tim, a posle trojke Jonasa Mačijulisa Atinjani su stekli prednost 11:6.

Tada je igru poveo Blažič i pokrenuo Zvezdu, koja je prvo izjednačila, a onda do kraja prve četvrtine i vodila.

U drugih 10 minuta, 7.500 ljudi u Pioniru moglo je da vidi rapsodiju Zvezde. Blažiču i Dženkinsu se priključio i Raško Katić, a Zvezda je samo povećavala prednost.

Panatinaikos nije mogao da uradi ništa ni na jednom kraju terena, da bi Blažič sa osam vezanih poena doveo svoj tim do 48:33 na poluvremenu.

Veselo je tada bilo u Pioniru, ali šestostruki šampion Evrope pokazao je koliko je iskusan i kvalitetan, pošto je drugo poluvreme počeo serijom 12:0, i prišao na 48:45.

Zvezda je postigla koš posle više od pet minuta igre, ali su onda Šilb i Ivan Radenović vratili "plus 10" za crveno bele, 56:46.

Panatinaikos je bio strpljiv, a Papas je počeo da pogađa, i uz pomoć Dijamantidisa, čijom trojkom je Pao prišao na "minus jedan", 67:66, a onda je Papas postigao koš i dao dodatno bacanje za prvo vođstvo "zelenih" još iz prve četvrtine, 67:69.

Umirila se tada hala Pionir, ali Zvezdini igrači su nastavili sa napadima, da bi Šilb 10 sekundi pre kraja postigao trojku za produžetak.

Panatinaikos je počeo dodatnih pet minuta sa dve trojke i ubedljivije vođstvo. Zvezda je pokušavala preko Blažiča i Šilba, ali su iskusni gosti sačuvali prednost i zabeležili važnu pobedu.

Pre meča, tim-menadžer Zvezde Nebojša Ilić uručio je košarkašu Panatinaikosa Vladimiru Jankoviću dres beogradskog tima sa brojem osam, koji je nosio njegov otac, legenda kluba sa Malog Kalemegdana, Slobodan Janković.

Beta

Pogledajte još