Med i cimet: Božanstvena kombinacija koja leči mnoge tegobe

Bolesti srca: Napravite pastu od meda i praška cimeta. Svaki dan je jedite za doručak, možete je namazati na hleb umesto maslaca. Smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar, smanjuje zadihanost pri fizičkim naporima i jača srce.

Artritis: Ljudi koji pate od artritisa mogu svakodnevno popiti napitak (ujutro i uveče) od jedne šoljice vruće vode sa dve kašičice meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se ovaj napitak uzima redovno može čak izlečiti hronični artritis.

Upala bešike:
Ubacite dve kašičice cimeta i jednu meda u čašu mlake vode i popijte je. Ovaj napitak uništava bakterije.

Holesterol: Napitak koji se sastoji od dve kašičice meda i tri cimeta koje su pomešane sa pola litre vode jako je koristan za ljude koji imaju visok holesterol. Istraživanje je pokazalo da taj napitak smanjuje nivo holesterola u krvi za 10 posto u roku od sat vremena.

Prehlada: Ako vas muči prehlada uzmite jednu kašičicu mlakog meda sa prstohvatom cimeta tri dana za redom. To će izlečiti kašalj, prehladu i očistiće sinuse.

Bubuljice: Napravite pastu od tri kašičice meda i jedne cimeta. Nanesite na bubuljice pre spavanja i sledeće jutro isperite lice toplom vodom. Ako to ponavljate svakodnevno dve nedelje, uklonit ćete sve bubuljice iz korena.

Infekcije kože
: Bilo kakvi osipi ili infekcije na koži mogu se ukloniti ako ih premažete smesom od cimeta i meda koje ćete u jednakom odnosu pomešati.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još