Sajam Rimini očekuje da bude vlasnik Beogradskog sajma

BEOGRAD, 26. juna 2009. (Beta) - Konzorcijum italijanskog Sajma Rimini i beogradske firme Verano motors planira da, ako kupi Beogradski sajam, u modernizaciju te kompanije i izgradnju novih hala uloži više od obaveznih 35 miliona evra, najavili su u utorak predstavnici Riminija.

Taj konzorcijum je jedini dao ponudu na tenderu za prodaju 70 odsto Beogradskog sajma, koji je objavljen u decembru prošle godine. Na zahtev Agencije za privatizaciju ponuđač je dopunio kvalifikacionu dokumentaciju i očekuje da bude novi vlasnik Beogradskog sajma.

Od postojećih hala, kako je na konferenciji za novinare rekao glavni arhitekta Sajma Rimini i novog projekta Beogradskog sajma Edvard Mijić, biće zadržene tri hale od 25.700 kvadrata, od kojih je jedna pod zaštitom države, a preostale dve nisu, ali ne mogu da se ruše već samo rekonstruišu.

Mijić je naveo da će biti porušeni ostali objekti gde se sada održavaju sajmovi, ali će biti izgrađeno još osam novih hala, površine 27.500 kvadrata, kao i kongresni centar sa 1.600 mesta, restorani i drugi usluži objekti površine 4.500 kvadrata.

Pogledajte još