Drogba veruje u uspehe Čelsija u narednoj sezoni

BEOGRAD, 7. jula 2009. (Beta) - Fudbaler Čelsija Didije Drogba rekao je da veruje da će se njegova ekipa naredne sezone ravnopravno boriti sa najjačim evropskom timovima za trofej u Ligi šampiona.

Reprezentatvac Obale slonovače veruje da može da pomogne Čelsiju u osvajanju trofeja, ne samo u Premijer ligi, već i u borbi za najvažniji evropski - Ligu šampiona.

"Verujem da možemo ravnopravno da se borimo za najvažnije trofeje. Želim da osvojim Ligu šampiona. Prošle sezone smo bili blizu i ne vidim zašto ne bismo mogli da osvojimo trofej sledeće sezone. Bila bi velika čast trijumfovati u Ligi šampiona", rekao je Drogba u izjavi za sportski sajt Gol.

Drogba je suspendovan na četiri utakmice zbog nedoličnog ponašanja na revanš utakmici polufinala Lige šampiona protiv Barselone, kada je oštro protestovao zbog nedosuđenih jedanaesteraca.

Barselona je ukupnim rezultatom 1:1 prošla u finale Lige šampiona, a u finalu pobedila je branioca trofeja Mančester junajted sa 2:0.

Drogba je rekao da će se posle suspenzije sledeće sezone na teren vratiti jači.

"Znam da sam grešio i muči me ponašanje na utakmici protiv Barselone jer znam da tada nisam ispravno postupio. Ali, uz pomoć saigrača i trenera koncentrisaću se na svoju igru i doprineti uspešnoj sezoni. Sada se osećam mnogo prijatnije u Čelsiju", rekao je on.

"Izdržaću suspenziju i na teren ću se vratiti jači. Ponosan sam što sam član jednog od najboljih evropskih klubova i nadam se da ću izboriti mesto u timu", dodao je on.

Napadač Čelsija rekao je i da je važno da njegovi saigrači imaju dovoljno samopouzdanja, koje će im pomoći u borbi za trofeje.

"Znamo kako da kontrolišemo teške utakmice. Čak i kada gubimo znamo kako da se vratimo u meč. Samopouzdanje je veoma važno ukoliko želimo trofeje. Znam da je ovaj tim jak i srećan sam", dodao je on.

Drogba je 2004. godine iz Marseja prešao u Čelsi za 24 miliona funti. Za reprezentaciju Obale slonovače odigrao je 61 utakmicu i postigao 38 golova.

Pogledajte još