Izbori na Kosovu: Otvorena biračka mesta u Gračanici

Predstavnik liste Građanska inicijativa Srpska u Centralnoj izbornoj komisiji Nenad Rikalo rekao je Tanjugu da je poletak glasanja počeo bez problema.

Medju prvima na biralište, u školi "Kralj Milutin" u Gračanici, izašao je kanidata liste Gradjanska inicijativa Srpska za gradonačelnika te opštine Branimir Stojanović.

On je nakon glasanja rekao prisutnim novinarima da pre sveg očekuje da izbori proteknu u miru i da Srpska ostvari apsolutnu pobedu u Gračanici.

"Posle današnjeg dana mnogo toga će se promeniti i gradjanima poručujem da će se od danas i njihov glaš čuti i biti poštovan", rekao je Stojanović, ponovivši da je uveren u pobedu lilste na kojoj se nalazi.

Stojanović je rekao i da su predstavnici Srpske upozorili madjunarodnu javnost na mogućnost neregularnosti i zloupotreba i da veruje da će medjunarodna zajednica preduzeti korake da spreči te evenutalne nepravilnosti.

On je posebno istakao da nepreciznost i nepouzdanost biračkih spiskova može biti povod za razne nepravilnosti, a kao primer naveo je činjenicu da na biračkom spisku u opštini Gračanica pravo glasa ima oko 19.200 birača a realno stanje je da je taj broj značano manji i da iznosi izmedju 12.000 i 15.000.

"Bez obzira na sve verujem da će vesti koje budu večeras saopštene sa birališta u Gračanici obradovati sve Srbe na Kosovu i Metohiji kao i u Beogradu", rekao je Stojanović.


B92

Pogledajte još