Imamo šanse za pobedu protiv Hrvatske i bez Rodika

POREČ, 7. jula 2009. (Beta-AP) - Selektor Dejvis Kup reprezentacije SAD Patrik Mekinro rekao je da i pored izostanka Endija Rodika njegova ekipa ima velike šanse da pobedi Hrvatsku, u četvrtfinalu Dejvis kupa u Poreču.

Rodik se u ponedeljak zbog povrede kuka povukao iz reprezentacije, dan nakon što je izgubio od Rodžera Federera u finalu Vimbldona posle pet setova. Njega će zameniti Mardi Fiš, u singlu će igrati još Džejms Blejk dok će u dublu igrati braća Bob i Majk Brajan.

"Rodik je bio standardan u Dejvis Kupu i nedostajaće našem timu. Imamo mnogo samopouzdanja i mislim da imamo dobre šanse da ostvarimo pobedu ove nedelje", rekao je Mekinro.

Hrvatsku će predvoditi 15. teniser sveta Marin Čilić, četvrtfinalista Vimbldona Ivo Karlović (27. igrač sveta), kao i Roko Karanušić i Lovro Zovko.

"Hrvatska ima odličan tim. Ali imamo mnogo iskustva u Dejvis Kupu i međusobim mečevima. Može da bude izjednačen meč", dodao je Mekinro.

Rodik se i 2003. godine povukao iz Dejvis Kupa uoči meča sa Hrvatskom, ali je posle toga odigrao 18 uzastopnih mečeva za reprezentaciju i učestvovao u osvajanju titule 2007. godine.

Selektor Hrvatske Goran Prpić rekao je da će njegova ekipa imati težak zadatak na meču protiv SAD.

"Reprezentacija SAD je veoma jaka, čak i bez Rodika. Posle njegovog odustajanja mnogi misle da ćemo za pobedu samo morati da izađemo na teren. Ali, možemo da pobedimo na sva četiri meča u singlu, kao što možemo da izgubimo sva četiri", rekao je Prpić.

Četvrtfinalni mečevi Dejvis Kupa igraju se od 10. do 12. jula. U ostalim mečevima sastaju se Češka - Argentina, Izrael - Rusija i Španija - Nemačka.

Pogledajte još