Zašto je sve dobra soda bikarbona

Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je retko kada koristi. Ipak, ona može učiniti čuda sa kožom i kosom. Pored toga što izbeljuje zube, evo za šta sve možete da je koristite...

Piling

Ukoliko pomešate sodu bikarbonu sa vodom, dobićete smesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve ćelije sa lica i koža će vam izgledati sjajno.

Uklanja naslage

Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za negu kose.

Očistite četke

Ne samo da uklanja naslage sa kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomešajte ih i potopite četke.

Omekšava zanoktice

Da li ste znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomešajte je sa vodom i nanesite na zanoktice i nokte četkicom od laka za nokte. Nežno trljajte i rešićete problem sa zanokticama.

Nega stopala

Vruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda sa vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati. Odlično je za pedikir kod kuće.

Neželjene bradavice

Stručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smesi sa limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomešajte ih i nanesite na bradavicu koju želite da uklonite. Ostavite da se osuši i isprerite vodom.

J.P.

Pogledajte još