Policijski sindikat traži da se stane na put huliganima

Reagujući na incidente na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda-Partizan
koja je u subotu tri puta prekidana zbog divljanja huligana, Policijski sindikat Srbije saopštio je da se izgredi ponavljaju i da raste opasnost da će biti i ljudskih žrtava.

"Da li treba da čekamo da neko pogine, da shvatimo kako s nasilnicima na sportskim terenima nema pregovora. Policija zna ko su huligani, ali izostaje odgovarajuća podrška države kako bi se sa njima izborila", ukazao je sindikat.

Kako je naveo Policijski sindikat Srbije, "nije nikakva tajna da navijačke grupe imaju zaštitu političara, zbog čega se osećaju sigurnim.

Taj sindikat je pozvao policajce koji obezbedjuju sportske događaje da koriste ovlašćenja koja imaju po zakonu da bi se zaštitili od napada huliganja, a od političara je zatražio da preduzmu mere i stanu na put nasilju.

Fudbalska utakmica Crvena zvezda-Partizan u 11. kolu Super lige Srbije prekinuta je u subotu tri puta u drugom poluvremenu zbog divljanja navijača na južnoj tribini.

Pristalice Partizana sa istočne tribine su zapalili baklje početkom drugog poluvremena, a oni sa juga su zapalili sedišta i navijačke rekvizite, tako da je u trenutku prekida nekoliko velikih vatri gorelo na toj tribini.

Izvor: beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.