Paraćin - Seksualni prestupnik kažnjen samo uslovno

Odluka da momka koji je žene stiskao za zadnjicu i grudi i pokušavao da ih ubedi da uđu u njegov auto, razbesnela je Paraćince.

- Ogorčeni smo i besni, među osobama koje je napadao je i 11-godišnja devojčica. Koji su to sud i država koji ovog muškarca, psihički i fizički zdravog prema veštačenju psihijatra, osude na uslovnu kaznu? Gde je Marijin zakon za silovatelje? Ovaj će da napadne ponovo i tada će uspeti u svojoj nameri - kaže jedan od roditelja napadnutih devojaka koji je iz straha za svoje dete, ali i bojazni da ne dođe do sukoba sa mladićem i njegovim roditeljima, želeo da ostane anoniman.

Sudija Radoslav Simić je u obrazloženju presude naveo da "sud smatra da će se i pretnjom kazne dovoljno uticati na okrivljenog da krivično delo više ne čini, odnosno da će se postići svrha krivične sankcije".

- Radi se o mladoj osobi, studentu koji do sada nije osuđivan, i koji je priznao dela za koja se tereti, iskreno se pokajao i pati zbog onoga što je učinio. Čak je i oslabio 60 kilograma - objasnio je sudija.

Osuđeni je u završnoj reči izjavio da se "iskreno kaje i da pati zbog onoga što je učinio", da "i on ima maloletnu sestru i ne bi voleo da se to njoj dogodi kao što je on činio maloletnoj osobi". Takođe je zamolio je da ga što blaže kazni, navedeno je u obrazloženju sudije Radoslava Simića. 

Izvor: Blic

Pogledajte još