Vulin: Problemi u KM radost za Tačija i DSS

"Danas su se Srbi pljuvali i tukli, pretili i rušili svoj grad i tako poslali lošu sliku u svet", rekao je Vulin, ministar bez portfelja zadužen za KiM je na konferenciji u Beogradu. Zahvalio se glasačima u ostalim srpskim opštinama na Kosovu i istakao da je problema bilo samo Mitrovici koja će "obradovati Tačija, DSS, desničare i paracrkvene organizacije".

Vulin je rekao i da su postojali snažni pritisci da se poništi glasanje svuda u srpskim mestima na Kosovu i Metohiji kako bi se Srbima onemogućilo da u ostalim opštinama uzmu vlast. On je naveo da će zahvaljujući Srbima sa juga KiM, biti formirana zajednica srpskih opština.

"Izborna komisija još nije donela odluku za koju Beograd zna ali je Tači blizu vlasti u Kosovskoj Mitrovici", kaže Vulin.

"Država će se sa svakim svojim državljaninom koji je ovo uradio obračunati. Srbija neće biti utočište za one koji pale".

On je dodao i da međunarodna zajednica nije prihvatila Vučićev zahtev da na 45 minuta organi Srbije uđu na Kosovo i zavedu red u Kosovskoj Mitrovici. Prehtodno su srpski ekstremisti polupali glasačke kutije u tri škole u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega je Vučić tražio od međunarodne zajednice da Srbija interveniše.

Vulin je pozvao građane Kosovske Mitrovice da večeras budu mirni i da ne reaguju na provokacije već da slušaju šta kaže Vlada.

Ministar bez portfelja je rekao da ni Međunarodna zajednica ni Priština nisu sprečili ulazak na Kosovo onih koji su za bojkot, jer i Priština i ekstremisti imaju isti interes, a to je bojkot.

Izvor: B92

Pogledajte još